Zo bescherm je jouw bestelwagen tegen diefstal: 8 tips

Draait jouw onderneming vierkant zonder je bestelwagen? Zorg dan dat hij dag in, dag uit, veilig op pad kan. En geef dieven geen kans om met jouw bestelwagen of de inhoud ervan aan de haal te gaan. Enkele tips!

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Jouw bestelwagen, jouw broodwinning: wees dieven te slim af!

Je gebruikt ‘m om materiaal te vervoeren, bestellingen aan huis te leveren, werkgerei op te slaan … En je mag er niet aan denken dat iemand je trouwe metgezel zou stelen.

Voorkom diefstal met deze eenvoudige tips:

 • Laat nooit de sleutel in het contact van je bestelwagen zitten. Ook niet voor heel even!
 • Zoek altijd een veilige parkeerplaats op: in een garage, binnen een omheining of minstens op een plek waar je een oogje in het zeil kan houden.
 • Maak duidelijke afspraken met je medewerkers over hoe ze met de lichte vrachtauto horen om te gaan.

Dat klinkt voor de hand liggend, maar de kleinste onvoorzichtigheid kan volstaan om mensen met verkeerde bedoelingen een kans te geven.

Inbreken in jouw lichte vrachtauto? Onmogelijk met deze tips!

Niet alleen je bestelwagen zelf is je dierbaar. Wat erin ligt, vertegenwoordigt vaak ook een heus kapitaal.

Zo ben je inbrekers te slim af:

 • Doe alle deuren van je bestelwagen altijd dicht en op slot, ook als je maar luttele minuten uit de buurt bent.
 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.
 • Installeer een anti-inbraakslot op de buitenkant van de laaddeuren.
  Weetje: onder bepaalde voorwaarden kan deze investering je een belastingvoordeel opleveren.
 • Klaar met in- en uitladen? Parkeer de vrachtauto dan met de laaddeuren vlakbij een muur. Zo krijgt een inbreker die niet open.
 • Beveilig waardevol gereedschap met speciaal daarvoor ontwikkelde zendertjes. Dat schrikt dieven af én het helpt om je spullen op te sporen, mochten ze toch pootjes krijgen.

Welke verzekering beschermt jouw bestelwagen?

Als je de bovenstaande tips ter harte neemt, verkleint de kans dat je bestolen wordt zienderogen. Maar we raden je aan om het zekere voor het onzekere te nemen en in je verzekeringspolis het risico op diefstal op te nemen.

Je KBC verzekeringsagent adviseert je graag over de polis die het best bij jouw situatie past. Deze opties bevatten alvast een dekking bij inbraak of diefstal:

 • Een volledige omniumverzekering op je bestelwagen dekt inbraak, diefstal en poging tot diefstal. Wanneer je lichte vrachtauto gestolen wordt, krijg je onder bepaalde voorwaarden zelfs de volledige aankoopprijs terugbetaald.
 • Een gedeeltelijke omniumverzekering verzekert eventuele schade die door een diefstal ontstaat.
 • Een verzekering vervoerde goederen is een interessante aanvulling. Ze dekt diefstal van de inhoud van je bestelwagen, zoals je materiaal of goederen die je moet leveren.

Maak een afspraak en bekijk samen met je KBC agent zeker ook welke andere verzekeringen nog interessant zijn voor jouw bestelwagen.

 Maak een afspraak